Kijk de video om erachter te komen hoe Cijferreeksen werken. Of lees de uitleg hieronder. Je vindt oefenvragen onderaan de pagina.

 

Hoe werken Cijferreeksen?

Cijferreeksen zijn reeksen van getallen, waarin een patroon valt te ontdekken. De opgaven bestaan uit een rij met getallen. Het gaat erom de relatie tussen de getallen te vinden en de reeks voort te zetten met twee getallen volgens hetzelfde patroon. In een reeks zijn combinaties mogelijk van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. In de test krijg je voor het oplossen van iedere cijferreeks 70 seconden ter beschikking. Voorbeeld:

-2 , 0 , 3 , 5 , 8

  • A 10 , 12
  • B 10 , 13
  • C 11 , 13
  • D 11 , 14

Oefenopgaven Cijferreeksen

Hieronder staat een oefenopgave. Bekijk deze goed en bepaal wat het goede antwoord zou moeten zijn. Klik op dit antwoord om te controleren. Is het antwoord niet juist, dan wordt het antwoord rood. Probeer dan alsnog het goede antwoord te vinden. Is het antwoord juist, dan wordt hij groen en krijg je de uitleg te zien. Er verschijnt dan een knop waarmee je naar de volgende oefenopgave kunt gaan. In totaal zijn er 10 oefenopgaven. Na afloop krijg je te zien hoeveel vragen je goed hebt beantwoord.